tisdag 28 juli 2009

P(e)a(rl)per Mario

Det var ett tag sedan jag pärlade något senast, men för några dagar sedan såg jag i teh stora pärlplattetråd!!1 att QauNuckShin utvecklade ett program vid namn Perler. En helt gratis Java baserad konkurrent till Photo Pearls och liknande program. En människa som numera får se sig som en hjälte efter att ha suttit uppe dag ut och dag in för att färdigställa programmet som i sin senaste release är helt fantastiskt.

Ladda ner programmet här; dolkow.se

Dags att pärla

Tack vare detta programmet kan jag nu göra i princip vad som helst, bara jag har tillräckligt med pärlor. Självklart ville jag testa programmet så fort den första releasen kom ut, och valde att spara en bild på Paper Mario. När jag fått den att se bra ut med alla inställningar som redan då fanns färdiga började jag pärlandet



Pusselplattorna kom här väl till pass då motivet som synes är ganska stort. Fler plattor och pärlor inhandlades, och några timmar och sena nätter senare (räknat i ren arbetstid) var han klar. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd, eftersom det är första gången jag gör något annat än små enkla 8/16bits-sprites.






2 kommentarer: