måndag 17 augusti 2009

Come on you Preachers - Musikvideo med pärlplattor

Tillsammans med Ola Salo har Empire Dogs gjort en musikvideo som endast består av pärlor. Den är estetiskt tilltalande, och härligt nördig. Dessutom är låten entrallvänlig sådan, i sann The Ark-anda, vilket gör videon ännu roligare att titta på.

Kolla in den på YouTube

Creds till Kalath på loading.se, som hittade och tipsade :)

torsdag 13 augusti 2009

Julklappsförberedelser

Snart är det dags att börja med alla pärlprojekt som ska vara klara till jul. Förutom hundarna som redan visats så kommer här två ytterligare projekt som jag hoppas ska bli uppskattade presenter.

Nedan ser ni en tavla som jag ska ge till min blåbärsälskande svärfar. Båtprojektet gick inte så bra, men det här kan nog bli riktigt fint.


Min pappa ska få en tavla med AC/DC:s logo på. Som ni ser är jag inte helt klar med mallen än, men den kommer i alla fall inte ta så lång tid att fixa.


Nu är det bara att fixa pärlor och börja pysslandet.

onsdag 12 augusti 2009

Beads by Brain - Nu på Facebook

Att skaffa en twitter verkade inte hjälpa den här bloggen märkvärt. Därför skaffar jag nu en Facebooksida istället. Med anledning av detta återgår jag till att endast skriva på Svenska, eftersom det på Facebook är mycket lättare att hitta människor inom samma land. Jag hoppas att detta kan hjälpa lite. Glöm inte att bli ett fan ;)

måndag 10 augusti 2009

Skapandet av en personlig PacMan - Del 2


Det skulle visa sig att det inte var det lättaste att göra en hatt heller. Jag försökte många gånger, men lyckats bara åstadkomma något som kunde ha varit en fin hatt.

English:

Making a PacHat out of your mind only, isn't the easiest thing in the world, wich I soon would realise. After much trial and error, I only managed to do something that could have been a nice hat.



Efter ett tag lyckades jag dock åstadkomma en hatt som jag kände mig nöjd med. Jag har dock ändrat designen lite efter det också.
English:
After a while I created a hat that I felt happy with. I have changed the design a bit after that though.



Time to fill him up!



PacHat Poll

Här nedans syns två olika hattar. Innan jag stryker honom vill jag vet vilken av hattarna som blir mest populär. Omröstningen finns i högerspalt.

English:
Beneath this text you'll see two different hats. I'd like to know wich of the hats is more popular before I iron him. You find the poll to the right on this page.

söndag 9 augusti 2009

Skapandet av en personlig PacMan - Del 1

Jag bestämde mig för att skapa en personlig bild till min blogg. Eftersom jag äter hela tiden fick det bli PacMan. Här följer nu skapandet av honom, i text och bild.

English:
I decided to do a personal picture for my blog. Since I eat all the time, I thought PacMan would be a good choice. Here follows the creating process, in pictures and text.



Först och främst skapade jag en cirkel, vilket var relativt enkelt då jag precis hade börjat med Kirby. Så det var bara att kopiera honom.

English:
First of all, I created a circle. It was pretty easy, since I was making Kirby at the same time, so I only had to copy him.



Sedan gav jag honom en mun i lämplig storlek. Men en helt vanlig PacMan är inte så personligt, så jag tänkte ge honom glasögon, precis som jag själv har.

English:
After I've finished the circle, I gave him a mouth. But a regular PacMan isn't very personal, så I thought I should give him glasses, just like I have myself.



Tyvärr var det inte särskilt enkelt att få dom att se bra ut. Trots att jag försökte på flera sätt. Så jag skippade glasögonen och började skapa en hatt. Men hur det går med den får ni se i Del 2

English:
Unfortunately, it wasn't very easy to make the glasses look good. So I decided to skip them, and create a nice hat. You'll see how that turns out in Part 2

lördag 8 augusti 2009

Two lovely couples

Jag låter rubriken vara på engelska då jag inte kom på någon bra översättning.


Idag bestämde sig min flickvän för att pärla lite, vilket givetvis gjorde mig glad. Enligt henne själv är hon dock inte så duktig, så jag hjälpte henne att hitta ett enkelt motiv. Det fick bli en Ice Climber.



Eftersom det finns två Ice Climbers så bestämde jag mig för att göra Nana. Tyvär förhastade jag mig lite och gjorde ett litet fel på henne vilket jag inte märkte för än efter strykningen. Lyckligtvis syns det inte allt för väl.




English:
Today my girlfriend decided to do a bead. According to herself, she's not very good at it, so I helped her to find an easy one. It would be the blue Ice Climber, Popo. I wanted to do one myself, as they are two, so I made Nana, but unfortunately I made a little mistake wich I didn't see until after I had ironed her. But it's nothing too annoying, luckily.

Svampkärlek

Nu har jag nyligen kommit hem från Kristinehamn, där min flickvän bor. Med mig till henne hade jag en liten present, en Super Mario-Svamp med hjärtan som prickar. Men för att få den att se bra ut fick jag göra den lite större. Nedan syns den i jämförelse med en vanlig svamp i originalstorlek.

Presenten var mycket uppskattad :)


Tweet, tweet
Tänkte bara tipsa om att Pearls By Brain nu finns på twitter.
PearlsByBrain